Italië – Montecatini Terme – 2014

16 maanden heeft het geduurd voor onze eerste reis met ons dochtertje Juliette. Voor ons is dit een zeer lange periode zonder reizen. Juliette werd geboren in juni 2013 en we voelden ons niet echt comfortabel bij het reizen met een kleine baby. Achteraf bekeken vraag ik me nog steeds af waarom we hier zo lang mee gewacht hebben, maar aan de andere kant gaf het ons de mogelijkheid om terug stabiliteit te vinden in onze nieuwe rol als ouders.

September 2014
Italië – Montecatini Terme
2 volwassenen & 1 kind (16 maanden)
8 dagen

Italië was voor ons een zeer logische eerste keuze, we kregen al snel de feedback dat Italië een zeer kindvriendelijk land bleek en daarnaast was het ook een land waar we zeer graag opnieuw naartoe wilden reizen.  Omdat we het toch belangrijk vonden om verschillende stadjes te kunnen bezoeken gingen we ook op zoek naar een locatie dat niet al te ver van de bewoonde wereld lag. Na wat opzoekingen gedaan te hebben hadden we een huisje gevonden op Belvilla.be. Op de website van Belvilla konden we filteren op wat voor ons belangrijk leek zoals bv. Privé zwembad, omheinde tuin, … Ons oog viel dan ook onmiddellijk op een huisje in Montecatini Terme (voor degene die interesse hebben code van het huisje via Belvilla: IT-51010-07). Op de website zag alles er zeer goed uit, privé zwembad, mooi onderhouden tuin en charmant huisje en daarnaast ook nog eens erg goed gelegen.

20140905_120528

De heenreis naar Toscane verliep eigenlijk heel goed. We hadden ervoor gezorgd dat Juliette zich kon bezighouden met een filmpje (lang leve Dora :D) of met wat speelgoedjes. We zijn ook rond 4h  ’s nachts vertrokken waardoor Juliette nog een tijdje heeft kunnen slapen in de auto. Tijdens de heenreis hadden we wel te maken met de gebruikelijke files, maar eigenlijk niets noemenswaardig waardoor we op de middag al in Zwitserland aankwamen.  Omdat de rit naar Toscane vermoeiend en lang is hebben we ook gezorgd voor een tussenstop in Milaan. Milaan was voor ons een haalbare afstand om de eerste dag te bereiken en dan moesten we de volgende dag ook maar een 4-tal uurtjes meer rijden. In Milaan sliepen we in The Hub Hotel Milan, een zeer modern en hip hotel net buiten de stad. Bij het binnenkomen in onze kamer kwamen we een eerste “moeilijkheid” tegen in het reizen met baby’s, er stond een dubbel bed  en nog een bunk bedje voor een 3de persoon. Alhoewel we hadden doorgegeven dat we met een baby kwamen hebben we toch pas bij aankomst mogen merken dat het hotel geen babybedje kon voorzien voor ons. Gelukkig hadden we zelf een reisbedje mee en hebben we dit zo kunnen oplossen (na wat gegraaf tussen de rest van de bagage J). 2de puntje waar we niet over nagedacht hadden was het feit dat we in 1 kamer lagen met Juliette en aangezien Juliette het niet gewoon was om in slaap te vallen met ons aan haar zijde verliep het inslapen ook zeer moeizaam. Uiteindelijk hebben we Juliette om de hoek in de kamer gelegd zodat ze ons niet meer kon zien en dan is ze alsnog snel in slaap kunnen vallen.

Na het uitgebreid ontbijt in Milaan gingen we verder  en omdat we pas in de late namiddag konden inchecken in ons vakantiehuisje, hebben we ervoor gekozen om al een eerste stadje te bezoeken op weg.  We stopten bij Forte Dei Marmi op zo’n 3h rijden van Milaan en nog maar een 45 min rijden van onze eindbestemming.  Forte Dei Marmi is een kuststadje in Toscane. We hebben er een korte wandeling gemaakt over de pier waardoor we met gemak een instant vakantiegevoel kregen. Heerlijk om dit ook te delen met onze kleine meid. ’s Middags hebben we onze eerste pasta gegeten en als dessertje een overheerlijk Italiaans ijsje. Een wandeling door de super gezellige kleine straatjes zorgde ervoor dat onze kleine meid snel in slaap viel in de koets. Het was een leuke eerste halte op onze vakantie.

20140906_142204

Na deze leuke eerste stop gingen we verder richting eindbestemming Montecatini Terme. Het huisje op zich was niet gemakkelijk te vinden! We hadden het adres ingegeven in onze GPS en na enkele aarden wegjes geprobeerd te hebben kwamen we uiteindelijk aan een poort die achteraf een zijingang van het domein bleek te zijn. Even de documenten erbij genomen en daar zagen we dan de GPS coördinaten (hadden we beter van in het begin gedaan :)) die ons uiteindelijk wel bij het juiste huisje brachten. En wat voor een! Een super mooi onderhouden domein met een huisje en daaraan een terras en een gazon en iets verder het zwembad (jammer genoeg niet omheind).

20140907_083856

De eerste dag hebben we het rustig aan gedaan, het was een lange rit en zowel voor Juliette als voor ons was deze rust zeer welkom.  Daarbij was Juliette maar al te gretig om het zwembad te ontdekken. We hebben ook de tijd genomen om de omgeving wat te verkennen. Ook zeer leuk, vinden wij, is een gewoon warenhuis binnengaan. We hadden beslist om zo nu en dan uit te eten, maar de meerderheid van de tijd gingen we zelf eten maken. Dit leek ons ook het gemakkelijkste met Juliette. Een warenhuis in het buitenland ziet er altijd heel anders uit, heel leuk om te kijken welke producten er verkocht worden die we thuis in het grootwarenhuis niet zien. We vonden ook al heel snel de ijsjes winkel, die we dan ook onmiddellijk uitgetest hebben. We zijn hier nog zeer vaak teruggegaan!

20140908_125845

Op 15 min rijden van Montecatini Terme ligt het stadje Pistoia. Het is een typische Toscaanse stad met nauwe straatjes en gezellige pleintjes.  Bij aankomst hadden we wat moeilijkheden om onze wagen te parkeren, maar uiteindelijk vonden we een betaalparking op een paar minuten wandelen van het centrum.  We merkten beide dat we het nog gewoon moesten worden om te reizen met een kindje. We waren het heel gewoon om actieve reizen te doen, veel bezoeken op zo weinig mogelijk tijd. Voor deze reis hadden we besloten om het niet te druk te maken en het bezoeken van stadjes/bezienswaardigheden te combineren met rustmomenten aan het zwembad. Dus na een paar uurtjes gezellig kuieren in Pistoia zijn we naar ons huisje teruggekeerd.

20140909_111717

De volgende dag zijn we naar Firenze getrokken, de hoofdstad van Toscane. Een stad waar we zelf heel mooie herinneringen aan hebben. Zeer mooie stad waar je naast het gezellig kuieren ook heel veel mooie bezienswaardigheden hebt. Ook hier hadden we een beetje pech met het vinden van parking. Enkele jaren terug zijn we nog eens op vakantie geweest in de streek en verliep het parkeren aan de rand van de stad zeer gemakkelijk, maar we merkten al snel dat het veel drukker was dan toen en dat het bijna onmogelijk was om de auto kwijt te geraken. Dit is toch blijven hangen bij ons, we zoeken nu ook vaak op voorhand op of er parking is en waar we gemakkelijk plaats kunnen vinden. Dit bespaart ons een hele hoop stress bij aankomst J.  Eens geparkeerd en op weg naar de stad werden we overrompeld door de toeristen. Het was een enorm drukke dag in Firenze en niet gemakkelijk om met een koets doorheen te wurmen. Aangezien het niet onze eerste keer in Firenze was hebben we ook vandaag ons beperkt tot het kuieren door de straten van Firenze. Een prachtige stad waar je je gemakkelijk kunt laten verdwalen in de gezellige straten. Bij terugkomst van Firenze hebben we, wat achteraf bleek, onze laatste plons gedaan in het zwembad. Ze hadden helaas niet zo’n mooi weer voorspeld voor de rest van de week waardoor we geen gebruik meer hebben kunnen maken van het zwembad.

De dag na ons bezoek aan Firenze bleek dan ook echt niet zo’n aangename dag. Heel de dag heeft het geregend, van ’s morgens tot ’s avonds. Jammer genoeg was er niet echt iets noemenswaardig ‘indoor’ te beleven in de buurt (toch niet met een kleintje). We zijn die dag dan ook niet verder geraakt dan een uitstapje naar het plaatselijke winkelcentrum. Alles beter dan een hele dag in een klein huisje door te brengen met een 1-jarige baby! Gelukkig was dit maar voor 1 dag en was het voor de rest van de reis toch semi droog gebleven. De dag er op zijn we naar Lucca getrokken. Opnieuw een zeer mooi stadje waar vooral de stadsomwalling nog in heel goede staat is. Zeer mooi en heel gezellig rondwandelen en kuieren rond de vele pleintjes en straatjes. Ikzelf ben een zeer grote fan van Italiaanse stadjes, ik kan er mij eindeloos in laten verdwalen.

20140911_140717

De laatste volle dag van onze reis hebben we iets gedaan wat we nooit zouden doen zonder kinderen. Het was voor ons een leerproces en zoektocht van hoe we zowel voor de kinderen iets leuk kunnen doen en  toch ook zelf voldoening uit te halen uit onze reizen. Zeer fijne ervaring, want zo leer je bepaalde streken op een andere manier kennen. Niet ver van ons verblijf konden we “Parco di Pinocchio” vinden. Een park volledig in het teken van het verhaal van Pinocchio. We hebben heel erg genoten van dit park. Het park zelf is toch wat verouderd, maar voor Juliette en voor ons ook was dit een zeer leuk uitstapje. Eerst volg je een bepaalde route in het park die het verhaal vertelt van Pinocchio met als hoogtepunt de grote walvis waar je ook kunt opklimmen. Aan het einde van de route kom je op een soort binnenplaats terecht waar enkele paardenmolens en speeltjes staan voor de kinderen. Wat het voor ons nog specialer maakt is dat Juliette er ook haar eerste stapjes alleen heeft gezet. Daarvoor stapte ze steeds aan het handje en wou ze nooit lossen, maar daar vergat ze plots dat ze een handje nodig had en was ze alleen weg. Het park is zeker een aanrader om eens te bezoeken, geen hoogvlieger, maar toch de moeite wanneer je in de buurt bent.

20140912_145800

20140912_143630

Voor de terugtocht naar België hebben we ook weer gekozen om een tussenstop te doen, deze keer in een stadje net aan de grens met Zwitserland. We kwamen ’s avonds toe in ons hotel “Grotto Bagat” aan het prachtige Lugano meer. De hotelkamer was zeer groot en dus ideaal voor een goede nachtrust voor we weer verder naar huis reden. Aan het hotel zelf hebben we die avond nog iets gegeten. Er stond ook een klein springkasteel waar Juliette maar al te graag in zat. De dag nadien zijn we zeer vroeg in de ochtend vertrokken (rond 5h) zodat we tijdig aan de Gotthard  tunnel waren. De terugreis verliep goed, amper nog gestopt onderweg en we zijn vrij snel thuis geraakt.

20140913_180104.jpg

Het was een heel leuke eerste reis met onze kleine meid. Het proefde vooral naar meer, maar eerst was het uitkijken naar de geboorte van onze 2de meid 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s