België – De Haan – 2015

In de zomer van 2015 hadden we niet speciaal plannen om op reis te gaan. Oona zou vanaf augustus enkele dagen gaan wennen in de crèche en ik moest terug gaan werken in September. Het was een prachtige zomer in België, veel mooie zomerdagen en -avonden. Oona was een gemakkelijke baby die vooral in de routine eten, spelen, slapen zat. Handig, want met maar 20 maanden verschil tussen de 2 meisjes kan je al raden dat Juliette nog veel aandacht nodig had. Ook hier hebben we weer wat tijd nodig gehad om te wennen aan ons nieuw gezin van 4.

Augustus 2015
De Haan
2 volwassenen & 2 kinderen (2 jaar & 5 maanden)
5 dagen

Omdat het voor ons toch weer begon te kriebelen gingen we uitkijken naar een kleine vakantie. We dachten aan Zeeland, Noord-Frankrijk of toch gewoon onze Belgische kust. Na wat opzoekwerk kwam ik terecht op de website huisjesaanzee.be. Zij verhuren huisjes in Vosseslag, een gehucht van De Haan. Daar zag ik dat er nog een plekje vrij was in augustus, en we hebben dan ook niet lang getwijfeld om het te boeken! Op de website stond dat de huisjes voorzien waren van alles wat je nodig hebt in het reizen met kinderen: speelgoed, hoge stoel, babybedje, poort die toe kan aan de trap, … Ideaal dus om voor de eerste keer te proeven van een vakantie met de 2 meisjes samen.

image8

De eerste dag konden we pas in de late namiddag inchecken, op de aankomstdag zijn we dan ook enkel de omgeving wat gaan verkennen. Op een paar minuten wandelen van het huisje heb je een dorpskern met een bakker, een speeltuintje en een frituur, een beetje verderop heb je een halte voor de kusttram, een kleine strook strand met strandbar en een kleine speeltuin op het strand. Spijtig genoeg is er geen geldautomaat aanwezig in het dorp, maar de vriendelijke bakker laat wel toe om extra geld te vragen bij het betalen met de kaart.

We zijn even naar de zee gewandeld, maar al bij het wandelen ernaartoe begon het te regenen. We zijn dan ook niet heel ver geraakt, maar hebben toch even een glimps van het water kunnen opvangen.

image5.jpg

Onze 2de dag aan de Belgische kust hadden we opnieuw pech met het weer, dus gingen we op zoek naar een indoor bezigheid. Sea Life Center in Blankenberge leek ons de ideale oplossing te zijn. Het Sea Life center bleek niet echt goedkoop te zijn: voor 2 volwassenen (kinderen zijn gelukkig gratis) waren we al snel een kleine 40 euro kwijt aan inkom en parking alleen. Achteraf hadden we gezien dat je goedkopere tickets kon kopen via de website, maar zonder printer is dit toch lastig. Onze verwachtingen waren dus hooggespannen, maar werden spijtig genoeg niet helemaal ingelost…

Het center is redelijk klein en je bent er vrij snel doorgewandeld. In totaal hebben wij er ongeveer 2 uren over gedaan. Juliette was wel heel enthousiast bij het zien van het grote aquarium waar een haai in zwemt. Dit was dan ook het hoogtepunt van ons bezoek.

image7

We hebben een klein stukje kunnen meepikken van de zeehondenshow, maar omdat het zeer druk was waren er geen plaatsen meer vrij om de show echt goed te kunnen zien. Het was hard aan het regenen waardoor het niet aangenaam was om aan de (niet overdekte) zijkant te staan. Voor ons was het niet zo’n top bezoek, het had misschien een groter succes kunnen zijn met beter weer en plaats voor de zeehondenshow, maar ik weet toch niet of we het nog opnieuw zouden doen.

image6.jpg

Het hoogtepunt van deze dag was dan ook niet het Sea Life center, maar wel een wandeling door de duinen naar het strand. Oona lag zalig te slapen in de draagzak en Juliette was zeer schattig aan het ronddartelen door het zand. Genieten!

image4

Een bezoek aan De Haan stond de volgende dag op het programma. Met de kusttram trokken we erop uit. Een hele belevenis met een peuter en een baby. We hadden Oona in de draagzak gezet, maar Juliette zat nog vaak in de buggy, dus die moest ook nog mee op de tram. Kortom we namen best veel plaats in!

Maar de tram was wel een hit bij Juliette, ze was dan ook heel blij om te horen dat er ook nog een terugreis gepland stond. In De Haan zelf zijn we naar de dijk gegaan om daar wat rond te wandelen. Omdat het op het eerste zicht toch droog leek hadden we een strandstoel gehuurd zodat we Oona wat konden neerleggen op de strandstoel terwijl Juliette kon spelen in het zand.

image1

image9

Na dit korte moment van geluk en vakantiegevoel sloeg het noodlot toe. Oona had een lekkage in de pamper, geen grote ramp, want hoera reservekledij, maar tot overmaat van ramp begon het al heel snel weer heel hard te regenen. Na onze vlucht van het strand merkten we dan nog dat Juliette haar broek helemaal nat was van de regen en omdat we niet wilden dat ze ziek werd zijn we de eerste beste kledingwinkel binnengestapt om een nieuwe broek voor haar te kopen. Voor Juliette waren we dan natuurlijk weer wel vergeten om reservekledij mee te nemen.

Omdat het, los van het slechte weer, toch vakantie was hebben we de dag nog afgesloten met een ijsje in de regen op weg naar de tram :-).

Gelukkig konden we op de laatste volle dag van onze vakantie wel genieten van wat beter weer. We trokken er dan ook op uit met de bolderkar, want ook dit hadden ze ter beschikking in het huisje. Zo handig! We staken er alles in voor een dagje strand. Het strand aan Vosseslag is misschien wel klein, maar heeft wel alle voorzieningen van een groter strand: strandbar, redders, toiletten, …

We hadden zo een soort visserstentje mee, zeer handig ding, flapt open wanneer je het uitgooit, maar we hebben het even snel weer weggestoken als we het er uit hadden gehaald. De tent vloog namelijk heel de tijd weg en was meer een last dan een hulp.

Op het gebruik van de tent kom ik nog terug in een latere blog 😉 Juliette kon maar niet genoeg krijgen van de zee en het ploeteren in het zand. Al bij al een drukke (balans tussen het sussen van een baby en het achterna gaan van een peuter) dag, maar toch een dag vol kleine gelukjes. Zeker als je na die dag dan ook nog eens je peuter in slaap ziet vallen in de bolderkar, moe maar voldaan :-).

image3.jpg

Voor ons was het de eerste keer dat we een langere periode (langer dan een weekend) naar onze Belgische kust trokken. We hebben veel pech gehad met het weer, wat ons dan ook een minder positief gevoel gaf. We waren er toch van overtuigd dat het een leukere vakantie had geweest bij beter weer, dus besloten we dat het zeker niet onze laatste keer ging zijn dat we naar de Belgische Kust zouden gaan.

image2.jpg

Een gedachte over “België – De Haan – 2015

  1. Pingback: België – Belgische Kust – Juni 2017 & 2018 – Reizen met de Meisjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s