Nederland – Center Parcs De Eemhof – November 2018

nov2018front

Het najaar is meestal een drukke, lange en vermoeiende periode. Afgelopen jaren hadden we nooit echt iets gepland in deze periode, maar dit jaar vonden we toch dat het tijd was om een pauze in te lassen. De herfstvakantie leek ons de ideale periode om een weekendje weg te gaan. We hebben lang zitten twijfelen over wat we precies gingen doen. We twijfelden vooral over Landal of Center Parcs. Uiteindelijk kozen we om een Mystery Park in Center Parcs te boeken via Bungalows.nl.  Spannend, want we gingen pas enkele dagen op voorhand te weten komen waar we naartoe gingen. Het enige wat wel al vast lag was dat het België of Nederland ging zijn, meer niet. Eind oktober kregen we het verlossend e-mailtje waarin stond dat we naar De Eemhof in Nederland gingen!

We waren zeer benieuwd, want het was een park en ook een regio dat we nog niet kenden. We vertrokken vrijdag na het middageten richting Flevoland. Het park De eemhof is zo’n 2,5h rijden van ons thuis. Ideaal, zo kwamen we rond 15h toe, ook het moment dat we konden inchecken en ons konden installeren. Onze bungalow lag aan het uiteinde van het park ver van alles, maar om alles goed en snel te bereiken in het park huurden we 2 fietsen met een kinderstoeltje. Voor zo’n 50 euro voor een heel weekend kan je deze huren, voor ons was het echt een plus. Juliette en Oona waren heel ongeduldig om te gaan zwemmen, dus dit is ook het eerste wat we deden, na het huren van de fietsen :-).

Bungalow Eemhof-zicht op de konijntjes

Het subtropisch zwembad van De Eemhof was voor ons wel een topper. We zijn elke dag gaan zwemmen, vrijdag in de avond, maar de rest van het weekend gingen we telkens ’s morgens na het ontbijt. Onze kindjes durven nog niet zo heel veel. Dus echte snelle glijbanen zitten er nog niet echt in. Voor de kleine kindjes zijn er enkele glijbanen die ze wel geweldig vonden. Daarnaast heb je in het algemene bad ook een kleine versnelling, deze hebben we denk ik wel 100x gedaan. De wildwaterbaan vonden Rowin en ik wel een topper. De kindjes durfden eigenlijk nooit mee te gaan, tot de laatste dag. Natuurlijk kregen ze er, na die eerste keer, geen genoeg van :-). Zelf heb ik ook nog de glijbaan uitgeprobeerd waarmee je met een band naar beneden moet. Heel leuk om te doen vind ik zelf :-). Aangezien het de enige glijbaan was die echt groot was, was er ook een lange wachtrij. Kortom het is een leuk zwembad, maar niet het grootste dat we al gedaan hebben.

We hadden besloten om zoveel mogelijk activiteiten te doen voor Juliette & Oona. Voor zaterdag hadden we een wandeling met een safari auto gepland. De kindjes kunnen zelf rijden met de safari auto en wij kunnen er “rustig” naast wandelen. Er is ook een controller voor de ouders zodat we op elk moment op de rem kunnen duwen. Toen we toekwamen bij de plaats waar we de wagen moesten ophalen bleek dat er een dubbele boeking was. Jammer, zo moesten de kindjes 30min wachten. Hun geduld werd hier serieus op proef gesteld :-S. De medewerker van center parcs wou ons nog een alternatief aanbieden, maar dit bleek toch niet zo gemakkelijk te zijn. Uiteindelijk heeft de dame ons dan wel de mogelijkheid gegeven om een half uur langer gebruik te kunnen maken van het auto’tje. Het was een leuke wandeling, maar het was wel telkens opletten dat ze nergens tegenaan zouden botsen.

Na de wandeling gingen we naar de Action Factory; daar was op dat moment een show bezig. Juliette & Oona hadden er niet zo veel zin in om naar de show te kijken, de binnenspeeltuin sprak hen veel meer aan. Terwijl wij van onze warme choco aan het genieten waren, konden de kindjes zich helemaal uitleven op de speeltuin. Het was eigenlijk de eerste keer dat ze dit volledig zelfstandig deden. Heel vreemd gevoel :-). Voor we terug naar onze bungalow gingen, hebben we nog even het lunapark bezocht. Nog niet echt iets voor de kindjes, hoewel ze het hockey spelletje wel leuk vonden. Na een goed gevulde dag keerden we terug naar onze bungalow, moe maar voldaan :-). In onze bungalow kregen we voor het slapengaan nog een griezelshow met 2 “skiletten”. Zo schattig 🙂 Als de kindjes in bed lagen speelden wij het spelletje Arkham horror. Het is een lang spel, dus je neemt er best je tijd voor, maar hoe leuk is dat :-).

Ook op zondag gingen we eerst zwemmen, dit was een must :-). In de namiddag hadden de kindjes gekozen om zich te laten schminken. Voor we dit gingen doen waren we eerst even langs de kinderboerderij geweest. Het was heel mooi weer, dus ideaal om buiten te zijn. Na het schminken gingen we dan ook een tocht doen met de fiets langs het water. Zalig! Na onze fietstocht waren we klaar om te gaan bowlen. De eerste keer voor de kindjes. Ze hadden er ook geen idee van wat het was :-). Gelukkig was er een soort van glijbaan die de kindjes konden gebruiken om hun bal op af te rollen. We hadden de baan voor een uur gereserveerd. Dit was echt een topper. De kindjes vonden achteraf een van de leukste dingen die we gedaan hadden.

Zondagavond was ook meteen de laatste avond van ons weekendje weg. We hadden voor de laatste avond geboekt bij Evergreenz restaurant. Je hebt er een heel uitgebreid buffet zowel voor jong en oud. Daarnaast konden we ook in een zone zitten naast een speelhoek, ideaal dus met de kindjes. Oona was super blij dat er rode kool was (haar favoriet :-)) en Juliette was dan weer blij met de mosselen. Het is zeker een aanrader, geen top kwaliteit, maar je kunt er goed eten en de kindjes kunnen zich er goed bezighouden. Het personeel was ook bijzonder vriendelijk, het was ook geen probleem om bv. mosseltjes zonder wijn klaar te maken voor Juliette. Een goede afsluiter voor ons top weekend.

Evergreenz

Op maandag na dat we alles hadden ingepakt en uitgechecked waren gingen we nog een laatste keer zwemmen. ’s middags aten we nog snel iets in de Mc Donald’s en weg waren we. Juliette en Oona lagen snel in slaap in de auto, moe van het zwemmen 🙂 We keerden met een zalig gevoel terug naar huis. Natuurlijk is dit niet iets wat we zonder kinderen zouden doen, maar dit is een ideaal tussendoortje voor gezinnen met kinderen. We hebben genoten van de kindjes die aan het genieten waren. En natuurlijk ook van de relaxte sfeer, niets moet, alles kan :-).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s