Frankrijk – Poitou-Charentes & Bretagne – Augustus 2020 – Deel 2

Het eerste deel van deze vakantie kan je terugvinden via deze link.

Na ons verblijf in Poitou-Charentes zijn we doorgereist naar Bretagne. We verbleven er in een huisje op een privé domein waar heel veel dieren verbleven. Honden, katten, ezel, paarden, pauwen … Het huisje vonden we via Airbnb. Achteraf bekeken waren we niet zo heel tevreden over het verblijf zelf. De bedden waren heel onconfortabel, een plank met een dunne matras… En het huis zelf was niet heel erg verzorgd: gordijnen waren niet goed vastgemaakt, het raampje van de wc was stuk, er zat een vreemde geur aan de zetel, … Maar het domein zelf was wel prachtig. Je kon op het domein zelf een mooie wandeling maken en genieten van het uitzicht aan de vijver. Dit heeft heel veel goed gemaakt.

We deden in Bretagne een aantal heel leuke uitstappen waaronder een bezoek aan Chateau de la Roche-Jagu. Het Chateau staat op een prachtig domein waar je in de tuinen kunt rondkuieren en waar je een hele mooie wandeling kunt maken rond het kasteel zelf.

Bretagne is ook gekend voor de prachtige kustlijn en dus zijn we vaak ook gewoon langs kust gaan rijden en gestopt op leuke strandjes.

Cancale en Saint-Malo stonden ook op ons programma. We zijn eerst naar Cancale gereden om er te gaan lunchen, Rowin is enorm zot van oesters en dit is natuurlijk de plaats om ze te eten :-). Saint-Malo is een volledig omwalde stad. Heel erg populair, vandaar ook dat we in de late namiddag pas zijn toegekomen zodat er het iets rustiger was. Het is er super gezellig rondkuieren. Je kunt ook wandelen op de stadsomwalling zelf waar je een heel mooi zicht krijgt over de stad en ook op de haven buiten de de omwalling. Deze 2 steden waren op 1h rijden van ons verblijf.

Perros-Guirec is ook en must see als je in Bretagne bent. Je kunt er een bezoek brengen aan de Phare de man ruz Je kan er langs de kust een wandeling maken.

Bretagne is een absolute topbestemming in Frankrijk, maar we zijn het er beide over eens dat we dit heel graag is willen doen met een camper. Het geeft je meer vrijheid om alles te kunnen bezoeken en je kunt veel meer genieten van wat de streek te bieden heeft. We komen zeker nog terug 😉

Een gedachte over “Frankrijk – Poitou-Charentes & Bretagne – Augustus 2020 – Deel 2

  1. Pingback: Frankrijk – Poitou-Charentes & Bretagne – Augustus 2020 – Deel 1 – Reizen met de Meisjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s