België – Belgische Kust – Juni 2017 & 2018

burst

We hebben er stilaan een traditie van gemaakt. Als we vragen aan Juliette: “wat wil je doen met je verjaardag?” zegt ze vastbesloten “Naar zee!”. Dus voelden we een lichte druk om na vorig jaar (2017) ook dit jaar (2018) een weekend naar zee te gaan. Juliette verjaart op 30 juni dus op of rond de laatste schooldag. Op die laatste schooldag hebben de kindjes elk jaar maar een halve dag school. Dus zo hadden we in de voormiddag voldoende tijd om alles in te pakken en in de auto te zetten. En ’s middags als de school uit is vertrokken we meteen naar zee. In 2017 hadden we een huisje kunnen boeken bij huisjesaanzee.be, waar we ook onze week vakantie doorbrachten in 2015. Maar dit jaar was er geen enkel huisje meer beschikbaar, dus hebben we gezocht naar een leuk alternatief. Ik vind het aangenamer om te boeken in een “minder” toeristische badstad. Deze keer boekten we in Holiday Suites Westende. Het voordeel aan het boeken in het overgangsweekend van juni naar juli is dat het eigenlijk nog niet zo heel druk is aan zee.

Juni 2017 & 2018
België – De Haan & Westende
2 volwassenen & 2 kinderen (2-3 jaar & 4-5 jaar)
3 dagen

We vonden het op zich wel wat jammer dat we geen huisje hadden kunnen boeken. We zijn altijd wel heel tevreden geweest over ons verblijf in een huisje van huisjesaanzee.be. Het is er rustig en je hebt er alle comfort die je nodig hebt. Het appartement in Westende was ook echt de moeite, maar in vergelijking met het tuintje dat je ter beschikking hebt aan het huisje is het kleine terras in het appartement niet echt een troost. Maar we mochten zeker niet klagen. Het was een ruim appartement met een klein keukentje en 2 slaapkamers. In 2017 hadden we wel weer veel pech met het weer, het was niet altijd super slecht, maar op de zondag zijn we na de middag moeten vertrekken omdat het hard regende en er ook super veel wind was. Dit was in juni van dit jaar wel heel anders, stralend weer was het en gelukkig maar.

Naast een weekendje zee is het ook traditie geworden om een dag naar Plopsaland De Panne te gaan. Het is leuker om Plopsaland te koppelen aan een weekendje zee, zo moeten we nooit heel ver meer gaan voor we terug “thuis” zijn. Plopsaland is voor ons gemakkelijk 2h rijden van ons echte thuis en na een vermoeiende dag in het park is het toch iets leuker om niet zo lang meer te rijden. In 2017 waren we de dag na Juliette haar verjaardag gegaan. Dit was de beste dag (weerkundig gezien) om een bezoek te brengen. Ook in het park zelf was het toen helemaal niet zo druk. Dit jaar was het op zaterdag de verjaardag van Juliette en op de dag van haar verjaardag mocht ze gratis binnen in Plopsaland :-). Er leek wel wat meer volk te zijn dan het vorige jaar, maar het weer was dan ook stukken beter. En toch hebben we nooit heel lang moeten aanschuiven voor de attracties. Top! Als je gaat en je, net als ons, dol bent op roller coasters ga dan zeker in Heidi the Ride, zeker de moeite. Daarnaast hebben ze voor de kleinere kindjes heel veel attracties van molens tot kikkertjes en zelfs ook rollercoasters op “kleine” kindermaat. Natuurlijk waren dit jaar de dansende fonteinen op het centrale plein een grote hit. In de namiddag werd het heel warm, dus de kindjes liepen met alle plezier heen en weer rond de fonteintjes. Gelukkig had ik voldoende reserve kledij mee :-).

Ook de invulling van de laatste dag van het weekendje begint stilaan traditie te worden. Alhoewel het in 2017 iets anders gelopen is dan in 2018. Al 2 jaar op rij zijn we op de middag in restaurant Siska mosselen gaan eten. Juliette eet graag mosselen en je kan er een kinderportie bestellen. Zeer handig, want dit is niet overal zo. Er is ook een grote speeltuin voor de kindjes, dus ideaal, alleen was het weer in 2017 wel wat minder goed. Dit jaar was het dan weer wel heel warm, misschien toch wat te warm voor mosselen :-). Het was zweten en puffen bij het eten van de mosselen, dus misschien niet ideaal. Wel ideaal was het dat we, in tegenstelling tot 2017, op het terras konden zitten dicht bij de speeltuin. Zeker een aanrader om te doen met kinderen.

Zee 2017 2

In 2017 zijn we na het eten moeten vertrekken naar huis. Door regen en harde wind was het niet mogelijk om een wandeling op de dijk te maken. Maar dit jaar konden we dit goed maken! We gingen eerst een go-cart huren voor de kindjes. Het was voor hen de eerste keer dat we voor hen apart een go-cart huurden. Super leuk vonden ze het! Daarna was het tijd om wat op het strand te zitten. Het was heel warm, dus we konden een frisse duik wel gebruiken. We hadden wel 1 probleem, we waren onze tent vergeten waardoor we in de zon moesten zitten. Omdat het toch wel veel te warm was hiervoor zijn we een kleine parasol gaan kopen. En ook de belofte aan onszelf dat we nooit meer onze tent of parasol zouden vergeten als we op weekend of reis zouden gaan.

We hebben telkens genoten van onze weekendjes aan zee. Ik kan heel erg genieten van de tijd met ons gezinnetje. Het was ook altijd een mooie afsluiter van het schooljaar. Geen idee wat we gaan doen in 2019, maar de zee blijft vooral bij Juliette een must do op haar verjaardag. Ik zou zelf graag eens weekendje Efteling willen doen. Iets om over na te denken de komende maanden 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s