Frankrijk – Bois aux Daims (Center Parcs) – April 2017

20170411_161715

Eind 2016 werd mijn mama 50 jaar (ja ik heb nog best een jonge mama :-)) en dat moest gevierd worden met een leuk cadeau. We besloten om met ons hele gezin (mijn mama, stiefvader, mijn zus en ik samen met onze mannen en kinderen) op weekend te gaan. Een weekend werd al snel een midweek en er werden wilde ideeën naar boven gehaald, maar uiteindelijk kozen we voor een midweek Bois Aux Daims (Center Parcs) in Frankrijk. Het park ligt in de Loire streek dus perfect om naartoe te gaan in April. Met het microklimaat dat er heerst heb je meer kans op mooi weer.

April 2017
Frankrijk – Bois aux Daims (Center Parcs)
6 volwassenen & 3 kinderen (3 jaar & 2 kindjes van 2 jaar)
5 dagen

Bois aux daims ligt op zo’n 630 km van ons huis verwijderd,  het nadeel is dat je voorbij Parijs moet om er te geraken. Vervelend, want de ring van Parijs is geen pretje om over te gaan, dus besloten we om Parijs de mijden en om langs het noorden van Frankrijk te rijden. Het zou ons meer tijd nemen, maar we moesten ten minste niet in de file staan. De autorit begon zeer woelig, Oona moest na 1h rijden overgeven, dus moesten we al snel stoppen om haar propere kleren aan te doen. Kort daarna moesten we weer stoppen voor een toiletbezoek. Door al deze stops verloren we veel tijd en kwamen we ipv om 15h pas om 17h aan. En dan hadden we nog pech dat het heel lang aanschuiven was voor de check in. Onze andere familieleden waren er vroeger, dus die konden ons wel meehelpen met uitpakken.

img_20170413_184638

We kozen voor een VIP cottage van 8 personen, de 2 kleinste kindjes lagen nog in een babybed, dus dat was helemaal perfect. De indeling van de cottage was ook heel goed gedaan: eerst en vooral was het heel ruim, langs links waren er 2 kamers en langs rechts ook nog eens en in totaal hadden we 3 grote badkamers, 1 kleinere en 2 aparte toiletten. Alle comfort dus om met 9 personen in dit huisje te verblijven.

VIP cottage

In de periode maart-april had ik het super druk op het werk, maar toen ik daar toekwam was ik helemaal klaar om alles te laten vallen en mij volledig te storten op een weekje relaxen met de familie.

De eerste volle dag van onze vakantie hebben we het park wat verkend. We merkten dat er in Center Parcs heel wat activiteiten zijn die je op voorhand moet vastleggen. Ik heb dan ook samen met mijn mama en zus aangeschoven in de, best wel lange en verwarrende, rij voor de infobalie. Daarnaast huurden we ook een fiets met fietskar en nog een fiets met kinderstoeltje zodat we gemakkelijk met de kindjes konden rondtoeren op het domein. Zalig! voor mij was dit een eerste ervaring met een fietskar, geweldig om zo rond te rijden met de kindjes. Juliette had ook haar eigen fietsje mee waar ze heel goed mee kon fietsen in het park, heel erg aangenaam zo’n autoloze straten.

 

Het park zelf heeft een grote kinderboerderij met paarden, koeien, geiten, kippen, konijnen, … Een van de activiteiten die je er kan doen voor de kinderen is een wandeltocht op een pony op het domein. Juliette en Lia vonden dit geweldig! Oona was geen grote fan, dus die heeft dan ook amper op de pony gezeten. Gelukkig hadden we 1 pony voor Lia en Oona samen genomen.

 

Het weer was ook echt zalig! Heerlijk lenteweer, hier had ik zo naar uitgekeken na de lange winter :-). We hadden een heerlijk terras aan onze cottage waar we dan ook helemaal tot rust konden komen wanneer de kleinsten even een dutje deden.

img_20170411_122022

De Aqua Mundo hebben we doorheen ons bezoek regelmatig bezocht :-). Echt een topper! Er is voor de allerkleinste 2 aparte zwembadjes met elk een glijbaan en in 1 van hen is er ook een zandbak. Voor iets grotere kindjes hebben ze ook nog een extra glijbanencomplex en dan voor de allergrootste kindjes (en ook de volwassenen) hebben ze een paar zeer leuke glijbanen waaronder eentje die echt super steil is. Samen met mijn zus en mama zijn we op een middag enkel onder ons gaan zwemmen en hadden we deze glijbaan uitgekozen. Toen ik in de buis keek zag ik onmiddellijk dat die super steil was. Ik wou eigenlijk terug naar beneden gaan want ik vond het toch iets TE steil, maar aangemoedigd door mijn zus en mama (die dan ook gezegd hadden dat ze na mij gingen gaan) ben ik er toch afgegaan. Wat een kick! 🙂 Echt super leuk, maar na mij kwam er een man uit de buis geschoten en niet mijn mama of mijn zus. Die hielden het dus voor bekeken, maar toen ze mijn enthousiasme zagen zijn ze er toch nog afgegaan 🙂

Het park heeft echt veel te bieden, het is heel moeilijk om er je te vervelen. We hebben in die week dat we er waren ook nog op een bootje gevaren en de mannen hebben nog aan boogschieten gedaan. Naast deze activiteiten kan je er ook nog een grote binnen- en buitenspeeltuin vinden. Omdat het mooi weer was hebben we de binnenspeeltuin pas later ontdekt. Voor degene die wensen (wij zijn iets minder fan) zijn er ook ’s avonds activiteiten in de dome. Wij genoten er vooral van om ’s avonds op ons terras gezellig te tafelen.

 

De dag dat we naar huis gingen zijn we net na het middageten vertrokken en hebben we in de late namiddag nog een tussenstop gedaan in Orléans net voor we de ring van Parijs opgingen (deze keer toch gekozen voor de korte pijn). In Orléans zelf hebben we wat rondgekuierd om ons daarna op het Place du Martroi neer te vleien op een terrasje. Gezellig pleintje met in het midden een draaimolen. Voor ieder wat wils dus! Tegen bedtijd voor de kindjes zijn we verder naar huis gereden.

 

Voor we vertrokken had ik toch al wat opzoekwerk gedaan over de streek en wat we allemaal konden bezoeken, maar zoals je kon lezen hebben we in deze 5 dagen het park niet verlaten 🙂 Er was genoeg te doen en het was echt zalig, om zo’n drukke periode op het werk even te kunnen vergeten.  Kortom het is echt een perfecte vakantie om even tot rust te komen of gewoon samen te genieten. Ik was na die week volledig uitgerust en weer helemaal opgeladen om er tegenaan te gaan.

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s