Frankrijk – Center Parcs – Villages Nature (Parijs) – April 2018

Disney

Vorige keer heeft het ons zo’n deugd gedaan om een weekje weg te gaan tijdens de paasvakantie. Dus dit jaar besloten we om hetzelfde te doen. Ik wou heel graag terug naar Center Parcs – Boix aux daims, omdat dit vorig jaar zo goed was meegevallen. Maar de anderen, want ook deze keer gingen we met mijn zus, mama en co op reis, zagen Villages Nature in Parijs eerder zitten. Vooral ook om dan een dagje Disneyland Parijs te doen. Daar zeg ik geen nee tegen! Dus boekten we een 4-daagse trip naar Villages Nature in een huisje voor 10 personen.

April 2018
Frankrijk – Center Parcs – Villages Natures (Paris)
6 volwassenen & 3 kinderen (4 jaar & 2 kindjes van 3 jaar)
4 dagen

Op dinsdag 3 april was het zover! We vertrokken naar Parijs. De weersvoorspellingen waren niet zo goed, maar we lieten het niet aan ons hart komen, het was vakantie 🙂 We vertrokken heel vroeg in de ochtend zodat we rond de middag in Villages Natures aankwamen. Mijn zus kwam iets later toe en zo konden we al genieten van een eerste lunch in de “Ferme BelleVie”, een boerderij op het domein. Binnen is ook een grote binnenspeeltuin waar de kindjes al gretig gebuik van maakten (niet alleen de kindjes) 🙂 Mijn mama en Kurt kwamen kort na ons ook toe.

Om 15h trokken we met z’n allen naar ons huisje, want vanaf dan konden we inchecken. Wanneer we binnenkwamen in het huisje bleek dat er nog niets gepoetst was. Bleek dat ze dit vergeten waren op hun ronde. Ze beloofden ons om op 1h tijd alles gepoetst te hebben. Wel redelijk lastig, want we stonden daar helemaal klaar met al onze wagens en bagage. We konden ook het eten dat in de frigo moest niet in de frigo steken, want deze was natuurlijk ook nog niet proper. Kurt en ik hebben de tijd genomen om toch even aan de receptie te vragen of we hier geen compensatie voor kregen en we mochten vrijdag om 12h uitchecken ipv 10h. Toch een leuke geste denk ik. Eens we eindelijk in het huisje konden en alles uitgepakt was, was het tijd om alles klaar te maken om de volgende dag naar Disneyland te trekken.

Na een goede nachtrust (het heeft wel wat geduurd eer de meisjes in slaap vielen) was de dag aangebroken! Disney here we come 🙂 Disneyland is maar een 15 min rijden van Village Nature, ideaal dus! Wel even vloeken want de prijs voor de parking is 20 euro dat is toch wel heel duur… Maar we waren wel heel vroeg dus stonden we op een plaats dichtbij de ingang. Eens binnen was het natuurlijk tijd voor de gebruikelijke foto’s 🙂 Als eerste attractie zijn we in de Peter Pan flight gegaan. Normaal is het een hele tijd aanschuiven en nu (maar) een half uurtje. Pure nostalgie, voor mij was het meer dan 20 jaar geleden dat ik deze attractie nog gedaan had. Na de Peter Pan attractie gingen Rowin en Ewout naar de Space Mountain en gingen de anderen naar de dumbo flight attractie. Oona was bang, dus heb ik samen met haar aan de kant gewacht. Ze viel dan ook tijdens het wachten op de anderen in slaap in mijn armen.

Ik had om 12h gereserveerd in Plaza Gardens, een buffetrestaurant aan main street in Disneyland. Ik reserveerde dit enkele weken voordien al, want blijkbaar is er anders moeilijk plaats te vinden voor een groep van 9 personen. En wat was ik blij dat we dit gedaan hadden! Een rij tot buiten was aan het aanschuiven om een plaats te krijgen en wij mochten gewoon naar voor omdat we een reservatie hadden. We kregen niet alleen voorrang, maar we hadden ook een top plek in een kasteelachtig kamertje afgezonderd van de grote drukte.

Na het lekkere eten was het weer tijd om op pad te gaan. Het thema van het moment was piraten versus prinsessen. Heel de dag door waren er parades door heel het park. Heel leuk voor de kindjes (en natuurlijk ook voor ons :-)). In de namiddag deden we nog een aantal attracties waaronder Autopia, Sneeuwwitje en de dwergen, it’s a small world, Pinocchio, … In de late namiddag begon het te regenen, dus gingen we niet al te lang meer blijven. Maar niet voor we eerst in de Indiana Jones waren geweest. Het was maar een 5-tal minuten aanschuiven dus gingen Rowin, Ewout en ik er in terwijl de rest even stond te wachten. Ik ben zot van rollercoasters, dus dit laat ik niet aan mij voorbij gaan :-). Mijn zus wou absoluut nog aanschuiven met Lia in het prinsessenpavilioen, wat 1h was. Voor ons wat te veel, dus gingen wij al naar huis en ging zij nog samen met Ewout en Lia naar daar. Na een korte rit kwamen we moe, maar voldaan terug aan in Village Nature :-).

Op donderdagochtend gingen we eerst naar het subtropisch zwembad Aqualagon. In Village Nature heb je geen centrale dome waar alle winkeltjes, restaurantjes en zwembad ondergebracht zijn. In een soort van winkelstraat kan je winkeltjes, restaurantjes en activiteiten vinden. En de Aqualagon ligt in het verlengde van deze straat. In de Aqualagon zelf vind je een grote water playhouse super leuk voor de kinderen. Voor de allerkleinsten zijn er ook aparte badjes, alleen jammer dat er 1 van de 2 glijbanen defect was. Ook niet alle grote glijbanen waren geopend om 10h, omdat ze alles nog aan het klaarzetten waren. Maar eens ze open waren gingen we op verkenning natuurlijk :-). Een van de hoofdattracties in de Aqualagon is zo’n soort glijbaan waar je eerst in een koker recht moet staan en waarvan de bodem onder je voeten ineens verdwijnt. Echt zot! Enkel Ewout heeft het aangedurfd om er in te gaan. Dit was iets te eng voor de rest van ons :-). Ik zelf heb er eentje geprobeerd die echt heel leuk was. Je moet een band meenemen waar je met 2 of alleen in kunt zitten. Eerst glij je heel snel naar beneden door een buis en dan word je precies afgeschoten op een soort van ramp. Echt super leuk. Aqualagon heeft ook een groot buitenzwembad, maar het weer was heel slecht buiten waardoor het niet aangenaam was om lang buiten te blijven.

Hierna gingen we naar de winkel. We hadden vernomen dat we een Raclette toestel konden huren, dus bestelde we al alles om die avond te kunnen racletten. Omdat de kindjes redelijk veel honger hadden wilden we snel terug zijn aan ons huisje. Maar het was al snel 15 min wandelen tot aan ons huisje. Om sneller terug te zijn gebruikten we de bus. In het park rijden er busjes die je snel van de ene naar de andere kant kunnen brengen. De kleinste kindjes hadden hun loopfiets en de andere een kleine fiets met trappers mee, maar deze mochten we niet allebei meenemen op de bus. Wel wat jammer, want we waren de enige op de bus en de plek was er. Ewout is dan te voet vertrokken met de fiets in zijn armen.

Na het middagmaal zijn we de speeltuin buiten gaan verkennen. Er staat een grote speeltuin in het bos met hele grote glijbanen en ook iets kleinere glijbanen. Zowel kleine als grote kinderen kunnen er zich volledig laten gaan. Aangezien we dinsdag zijn toegekomen en woensdag onmiddellijk naar Disneyland zijn getrokken hadden we de tijd niet genomen om activiteiten te plannen in het park. Juliette zag dat er safariautotjes vertrokken, wat ze zelf ook graag wou doen, maar alles was al volzet. We konden wel nog bootje varen, maar omdat het weer echt niet ideaal was, was dat ook geen optie.

Dan maar naar de boerderij. We zagen dat er net een toneeltje ging beginnen dus ging mama en Kurt samen met de kindjes plaatsnemen. Juliette & Lia gingen vooraan op de kussens zitten. Oona zat op de bank samen met mama en Kurt. Toen het toneeltje begon verscheen er een hele enge wolf en dit zorgde voor heel wat drama bij de kindjes 🙂 Lia liep wenend weg en Juliette liep ook heel snel op de bank naar mama en Kurt. Ook Oona wou niet blijven zitten 🙂 Misschien mogen we dat niet zeggen, maar we vonden het wel hilarisch. Uiteindelijk waren Juliette en Oona toch blijven kijken, Oona van op een afstandje en Juliette op de schoot bij Kurt. Lia vond het maar niets en ging liever naar de konijntjes kijken. De wolf is wel een lange tijd het gespreksonderwerp geweest bij de kindjes :-). Toegegeven, hij zag er wel eng uit.

Na het toneeltje gingen we even opwarmen in de taverne aan de boerderij waar ook de binnenspeeltuin is. De kindjes konden dan wat spelen terwijl wij iets konden drinken :-). In de late namiddag ging iedereen mini golven. Oona was moe, dus ging ik samen met mama en Oona de bestelling in de winkel ophalen. Van de boederij naar de winkel en terug naar het huisje is een mooie wandeling en zo had Oona wat tijd om te rusten in de buggy.

Op onze laatste avond in het huisje was het dus tijd om te racletten. Helemaal klaar voor, want we hadden veel honger. Toen we de doos met het raclettentoestel in openden constadeerden we dat er maar 2 pannetjes inzaten en dat er ook geen verlengkabel bij zat. Snel terug naar de winkel dus! Eens dat we het juiste toestel hadden was alles dik in orde. Lekkere kaas, lekker vlees en natuurlijk ook een lekker sla’tje bij. Helemaal top!

Village 3

Vrijdag konden we samen nog rustig ontbijten voor we gingen inpakken. Omdat we pas om 12h moesten uitchecken was het veel relaxer. Eens alles was ingepakt was het tijd voor het middageten. We gingen naar Vapiano waar ze voornamelijk mediteraanse gerechten serveerden. Het leek allemaal heel goed geregeld want je kon aanschuiven aan verschillende standjes waar je dan je gewenste pasta of lasagne kon vragen. Het leek ons ideaal want zo konden enkelen van ons aanschuiven voor ons eten om dan samen te eten. Alleen was het maken van het eten niet zo gemakkelijk… Alles verliep zeer traag ook al was alles voorgemaakt. En het duurde al snel een uur voor iedereen zijn eten had. Tot overmaat van ramp kreeg mijn zus nog het verkeerde gerecht dus moest ze opnieuw aanschuiven, want wat ze gekregen had, lustte ze niet. De kinderen waren ondertussen al klaar dus hebben Rowin en ik besloten om al met de kindjes te gaan zwemmen. Nog een laatste plons voor we terug naar huis vertrokken. Heerlijk, want op die moment was er ook niet zo heel veel volk in het zwembad.

Nog snel een terrasje na het zwemmen, want het was mooi weer. De eerste dag mooi weer sinds een paar dagen. Dus daar moesten we toch nog van profiteren, want ’s avonds vertrokken we naar huis.

Village 6

We hebben een leuke week Villages Nature achter de rug. Toch hadden we allemaal het gevoel dat het park nog niet helemaal af is. Tijdens ons verblijf stootten we op een aantal “kinderziektes” die toch iets minder leuk waren zoals het huis dat niet gepoetst was, het raclette toestel waarvoor we nog is terug moesten, het servies dat niet volledig was (o.a geen tassen voor koffie of thee) en het zwembad dat nooit helemaal klaar was bij openingstijd. Ook de Lakeside Promenade (het stuk met de winkeltjes) voelde nog erg leeg aan, weinig gezellig. Het was duidelijk dat het park nog niet heel lang open was. We zien ons zeker nog is terugkeren, maar dan eerder over een jaar of 5. Daarbuiten zeker een aanrader om te verblijven als je naar Disneyland zou willen gaan.

Een gedachte over “Frankrijk – Center Parcs – Villages Nature (Parijs) – April 2018

  1. Sheila @ beineffable.com

    Wat leuk! Wij boekten een weekje center parcs iets verder weg van Disney, maar combineerden het ook met Disney. Onze dochter was nog maar een paar maanden oud, maar het was super.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s