Reizen in 2020/2021

Het is heel lang stil geweest op de blogpagina van reizen met de meisjes. Ik denk dat ik niet alleen voor mezelf spreek als ik zeg dat het bewogen maanden, jaar was. Op vlak van reizen is het bij ons vrij stil geweest, al mogen we toch niet klagen. Onze reisplannen in 2020 zijn heel erg in de war gestuurd, al moet ik zeggen dat we gezien de omstadigheden er toch het beste van gemaakt hebben.

Onze plannen voor 2020 waren heel uitgebreid. Zo gingen we ons 10-jarig huwelijk onder ons 2 vieren met een weekend Kopenhagen en we gingen voor een rondreis in Portugal (route van Noord naar Zuid). Kopenhagen hebben we noodgedwongen moeten annuleren omdat dit midden in de lockdown periode viel, maar voor Portugal hebben we besloten om het zekere voor het onzekere te nemen. We hadden geen zin om in deze periode het vliegtuig te nemen en om ons op geen enkele moment op ons gemak te voelen. We zijn dan op zoek gegaan naar een alternatief. Heel veel avonden hebben we gespendeerd op booking.com en op airbnb. Om dan uiteindelijk 2 verblijfplaatsen te vinden in Frankrijk. Over onze avonturen in Frankrijk kunnen jullie lezen via deze link.

Eind 2020 zijn we plannen beginnen maken voor onze trip in 2021. We wilden iets hebben om naar uit te kijken en zijn beginnen zoeken naar leuke reisbestemmingen. We kozen ervoor om met de wagen te gaan aangezien alles nog vrij onzeker was en we dachten ook dat het misschien fijn zou zijn om terug naar het Noorden te trekken. Van zodra we gekozen hadden voor het Noorden was de keuze voor Noorwegen snel gevallen. Deze keer vonden we weer een hele leuke rondreis bij Pharos (Pharos is sinds kort ANWB geworden) en aangezien de annulatievoorwaarden heel goed zaten legden we dit vast. Om onze trip af te ronden boekten we via Airbnb nog een huisje in Duitsland (kort bij Kiel waar we de overtocht gingen maken) en voor de terugkomst een huisje in Denemarken (Zuid-Jutland, net bij de grens met Duitsland). We boekten deze keer in juli omdat het in augustus toch al vrij koud kan zijn in het Noorden. Alles leek perfect gepland en we keken hier dan ook enorm naar uit. Maar naarmate de maanden voorbij gingen hoe onzekerder het werd dat we deze trip konden doen. Heel lang was het onzeker of het wel of niet kon doorgaan, Noorwegen heeft namelijk een heel strikt inreis verbod. Uiteindelijk kregen we midden juni het verdict van ANWB om de reis uit voorzorg toch te annuleren. Eerste reactie was teleurstelling, maar daarna zagen we de mogelijkheid om gewoon iets helemaal anders te boeken en misschien toch voor de warme landen te kiezen deze keer :-).

De teleurstelling was er vooral omdat we na het plannen en uitzoeken van onze reis naar Noorwegen er echt heel veel zin hadden gekregen. Fjordsafari’s, wandelingen in de bergen, watervallen spotten… Zoveel moois dat het land te bieden heeft. Natuurlijk kunnen we deze reis ooit nog doen, maar aangezien we graag toch eens naar de US, Canada, Azië… willen ontdekken met de kinderen zal dit niet op korte termijn zijn. Wij veranderen telkens 100x van gedacht voor we effectief een reis plannen. We hebben dan ook een hele bibliotheek aan reisgidsen, zelfs van landen waar we nog niet geweest zijn. Gewoon omdat we er over nagedacht hebben en dan toch even aan de kant gelegd hebben. Als je ooit iets nodig hebt weet je me te vinden ;-). Hierboven vinden jullie trouwens onze reisroute die we voor onze reis van Noorwegen gepland hadden. Aarzel niet om me te contacteren indien je meer tips wilt over wat we van plan waren om daar te doen, de planning was rond :-).

Maar dus wat waren nu de echte plannen voor onze zomerreis in 2021? We zijn allebei gevaccineerd, maar onze kinderen natuurlijk nog niet, dus hebben beslist om landen te kiezen waar een PCR test voor de kinderen niet hoeft. Zo kwamen we snel bij Oostenrijk, Slovenië en Kroatië terecht. Ook al landen die we graag eens wilden ontdekken, maar nog nooit van gekomen is. Reisgidsen hebben we al een tijdje ;-). Uiteindelijk kozen we ervoor om het bij Slovenië en Kroatië te houden om toch voldoende tijd te hebben. Maar dus op de afbeelding zien jullie de route die we hebben afgelegd. Er komt later nog een uitgebreid verslag van deze reis :-).

Oh ja natuurlijk ons langverwacht weekend naar Kopenhagen staat ook nog steeds op de planning. Eerste weekend van Oktober gaan we voor het eerst sinds lang zonder kindjes naar het buitenland. We zijn er helemaal klaar voor 🙂 We zijn in 2018 al een dag in Kopenhagen geweest met de kinderen en het smaakt naar meer. Meer lezen over ons dagje Kopenhagen ga dan naar deze link.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s