Nederland – Efteling – Bosrijk – Maart 2019

Oona werd 11 maart 4 jaar en om dat te vieren gingen we het weekend van haar verjaardag naar de Efteling. We wisten niet wat te verwachten, we waren nog nooit een heel weekend in de Efteling geweest. Daarvoor deden we altijd daguitstapjes naar de Efteling. Het is maar ongeveer 1,5h-2h rijden van ons thuis, dus dit is goed te doen. Maar toegegeven, we keken er wel naar uit om het park op een rustig tempo te kunnen ontdekken. We hebben bv. nooit de tijd genomen om het sprookjesbos helemaal te bezoeken en er zijn nog een aantal attracties die we nog niet hadden gedaan. Langs de andere kant vroegen we ons ook af of 3 dagen Efteling niet te veel ging zijn. Hier zijn we echter snel van terugkomen, want nooit te veel Efteling 🙂

We boekten ons weekend via vente exclusive, zo konden we toch nog wat euro’s besparen op ons verblijf. We verbleven in een appartement in Bosrijk in het appartementgebouw Landhuys. Alles was vrij duidelijk aangegeven bij aankomst. Er stond iemand ons op te wachten die ons wat uitleg gaf. Ook aan de receptie werden we snel en goed geholpen. Er is zelfs een trapje voorzien voor de kindjes zodat ook zij kunnen meevolgen :-). We konden pas rond 15h in ons appartementje dus we hebben onze auto op de parking gezet en het nodige gedaan bij de receptie. Daarna zijn we direct naar het park gegaan zodat we al konden genieten van het park. Het uitpakken gingen we dan in de late namiddag doen, zo konden de kindjes wat rusten.

In het park zelf zijn we gestart met het sprookjesbos. Niet alleen voor de kindjes maar ook voor ons nog steeds een super leuk deel van het park. We hadden ook alle tijd dus we lieten de kindjes de route bepalen echt heerlijk om te zien hoe ze genoten van de verschillende sprookjes. Wat voor onze kindjes de toppers zijn: Roodkapje, Hans & Grietje en de 7 Geitjes. Daar zijn ze echt niet weg te slaan! Na het sprookjesbos deden we nog een rondje op de paardenmolen voor we ons appartement gingen ontdekken.

Het begon net wat te druppelen toen we naar ons appartement gingen. Ideaal dus om even binnen op adem te komen. Wat waren we aangenaam verrast! Alles is in thema en mooi afgewerkt. Juliette was niet meer weg te slaan uit het stapelbed. Ze was zo fier dat ze helemaal bovenaan mocht slapen. Het dekbed van Klaas Vaak viel ook helemaal in de smaak. Daarnaast kregen de kindjes ook elk een muts van Klaas Vaak en een boekje met sprookjes voor het slapengaan. Ook wij waren heel blij met het appartementje, het was perfect voor een weekend weg.

Voor we terug naar het park gingen reserveerden we nog even in Het Eethuys, het restaurant in Bosrijk. En dan op naar Symbolica! Deze hebben we elke dag minstens 1x gedaan. Het voordeel is dat als je slaapt in het park je 1h vroeger binnen mag in de attractie. We hebben dus nooit lang moeten wachten. We hebben uiteraard de 3 verschillende toeren gedaan: De Schattentoer, Heldentoer en de Muziektoer. Voor ons is het duidelijk dat de Schattentoer het mooiste is, maar de Muziektoer en de Heldentoer staan op een verdiende 2e en 3e plek. Dit was voor de meisjes de topattractie!

Na een blitsbezoek aan het park was het tijd om te gaan eten. Het Eethuys is zeker een aanrader! Na het eten was het tijd voor Klaas Vaak. Wat een topper! De kindjes gingen helemaal mee op in het verhaal. Een ideale afsluiter van de dag. Zelfs vandaag nog spreken ze over Klaas Vaak voor het slapen gaan 🙂

Na een goede nachtrust was het tijd voor het ontbijt! Weer een echte aanrader om ontbijt te nemen bij je overnachting. De meisjes waren helemaal weg van het feit dat Assepoester ineens aan hun tafel stond. De dag voor Oona haar verjaardag was het Roodkapje en laat dat nu juist haar favoriete sprookjesfiguur zijn. Hoe cool was dat ;-). Ze durfde zelfs, weliswaar wat verlegen, op de foto met haar heldin. Na het ontbijt bij openingstijd van het park konden we samen met Assepoester, Roodkapje en de Ridder naar het park wandelen. Een hele belevenis.

Het weer was niet al te best tijdens het weekend. Op zaterdag werd het in de late namiddag zelfs zeer winderig. Daarom hadden we beslist om nog snel te gaan zwemmen voor we gingen eten. Het zwembad is klein maar een leuke afwisseling. Het was er wel vrij druk (ik denk dat iedereen hetzelfde idee had :-)) en we hadden eigenlijk ook niet super veel tijd om te zwemmen, want we hadden redelijk vroeg gereserveerd om zeker Klaas Vaak zijn verhaaltje niet te missen!

Zondag was de laatste dag van ons weekend. Na het inpakken en uitchecken beslisten we om naar het park te gaan, ook al was het weer echt niet goed. Het was regenachtig en winderig. We hebben toch nog kunnen genieten van enkele indoor attracties, maar in de late namiddag hebben we moeten beslissen om te vertrekken naar huis. Echt jammer natuurlijk, maar door het slechte weer moesten enkele attracties (en zelfs het sprookjesbos!) sluiten en omdat de wind echt niet aangenaam was hebben we die beslissing moeten nemen. Voor we naar huis gingen maakten we nog even tijd voor souvenirs (wat ook niet evident was, een aantal souvenirshops was, door het lage aantal bezoekers al eerder gesloten).

Na dit weekend is de smaak naar meer groot! Ons zien ze zeker nog terug en we komen graag terug voor een weekend :-). We komen wel liefst terug als het weer wat beter is en misschien ook in een huisje deze keer. Het appartementje was super en heel gezellig, maar de huisjes zien er echt super leuk uit en wie weet krijgen we nog wat familie of vrienden mee 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s