België – Belgische Kust – Juni 2019

Een traditie is iets om in ere te houden, dus zijn we dit jaar opnieuw Juliette haar verjaardag aan de Belgische Kust gaan vieren. Juliette werd 6 jaar op zondag 30 juni, wat ook meteen de start van de grote vakantie, was. Het ideale moment voor een weekendje weg dus. We vonden deze keer een appartement in Nieuwpoort via Holiday Suites. Het appartement is gloednieuw en nog maar net open van april 2019.

Het appartement is ideaal voor gezinnen tot 3 kinderen. Het heeft een stapelbed met 3 bedden op elkaar en dan nog een aparte kamer met een dubbel bed. Het was er heel proper en er waren kasten genoeg om de bagage op te bergen. De enige nadelen die we zouden kunnen bedenken is het (niet zo aangename) uitzicht op de camping en dat het strand toch wel nog ver wandelen was. Het was vrij warm bij aankomst dus we beslisten om toch nog even naar de zee te gaan. We hadden wel geen badkledij mee, maar zo erg vonden de meisjes dat niet. Het begon met pootjebaden, maar hoe langer hoe dieper ze het water indurfden 😀 Kletsnat (hoewel dat met dat weer nogal snel weer droog was) gingen we terug richting het appartementje.

De volgende dag was het Juliette haar verjaardag en die vieren we, zoals al enkele jaren in Plopsaland De Panne. Het was niet te warm, eigenlijk een ideale dag om een pretpark te bezoeken. De drukte viel heel goed mee, dus konden we alles doen wat we wilden, verschillende attracties zelfs meerdere keren :-). Plopsaland is altijd leuk om naartoe te gaan en ook deze keer heeft het ons niet teleurgesteld.

De laatste dag beslisten we om naar Oostende te trekken. We hadden gelezen dat we daar heel goeie Mosselen konden eten in Restaurant De Kombuis. De Kombuis is een heel gezellig klein restaurantje/frituur. Heel raar als je toekomt, het lijkt niet echt iets waar je binnen kunt zitten om te eten. Je komt er binnen langs de keuken en achterin staan de tafeltjes. De kindjes waren enorm blij met de grote stapel kleurboeken die er waren, we hebben letterlijk nog nooit zo rustig kunnen tafelen op restaurant :-). En dee mosselen waren super! Ik denk zelfs dat ik kan zeggen dat ik ze nog nooit zo lekker gegeten heb. De kindjes waren heel blij met hun gigantische bal in tomatensaus. Ze hebben zelfs hun bord helemaal leeggegeten wat ook weer zeldzaam is! 🙂 Al bij al echt een aanrader. Wel opletten, je kan niet met de kaart betalen, maar er is een geldautomaat op 5 minuten wandelen.

Na de lekkere maaltijd zijn we go-carts gaan huren voor de meisjes en hebben we zelf de elektrische steps, die overal te vinden zijn in Oostende, uitgeprobeerd. Wel zalig om mee rond te toeren! Het was niet zo warm op maandag 1 juli, maar we hebben toch ook even op het strand gezeten (een must voor de meisjes). Ze waren niet zo blij dat ze niet in de zee mochten zwemmen van ons, maar ik vond het echt veel te koud. Geen idee waarom er nog altijd zoveel zwemmers zijn, maar de wind was enorm hard aan het waaien en het was maar zo’n 20°, voor mij toch iets te koud om in het water te gaan. Dan maar wat zandkastelen bouwen :-).

Na ons ijsje hebben we besloten om in de late namiddag naar huis te rijden, nog even wat sandwiches en donuts voor onderweg meescharrelen en weg waren we. We hadden er weer een super leuk weekend opzitten. Ik zit nog te twijfelen of ik deze traditie wil behouden? Of toch misschien eens iets anders om Juliette haar verjaardag te vieren? Ik hou alleszins heel erg van afwisseling, maar voor een weekend weg is dit wel ideaal. En ze genieten er zo van! We zien volgend jaar wel 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s