België – Gouvy – Februari 2018

img_20180216_165428

Hoera! Rowin zijn papa werd 70 jaar begin Februari 2018. En om dat te vieren zijn we met heel de bende naar een groot huis in Gouvy getrokken. Het huis moest groot genoeg zijn, want alles in totaal waren we met zo’n 16-man. Het was dus een hele uitdaging, maar uiteindelijk hebben we wel een zeer tof huis gevonden in Gouvy waar 17 personen kunnen slapen. Het huis telt 7 kamers en 4 badkamers en heeft in totaal 3 verdiepingen. Daarnaast was er ook een speelkamer en speelzolder waar o.a. een biljardtafel en ping-pong tafel staan. Kortom alle comfort om met 16 man een weekend door te brengen. Voor diegene die interesse hebben: het huis is te huur via Ardennes-Etape en heeft als referentienummer: 103001-01.

Februari 2018
België – Gouvy
8 volwassenen, 5 jongvolwassenen (tussen de 16 & 19 jaar) & 3 kinderen (11 jaar, 4 jaar & 2 jaar)
3 dagen

Vrijdag na het middageten vertrokken we naar Gouvy. Toch even opgezocht of er sneeuw zou liggen en blijkt dat er toch een paar centimer lag. Dan toch even een detour, want op sneeuw waren we nog niet helemaal voorzien. Voor ieder een paar sneeuwlaarzen rijker reden we verder door naar onze eindbestemming. Na onze last-minute aankoop waren we dan ook heel blij om te zien dat er ook werkelijk sneeuw lag :-). Zo’n mooi landschap! Alle velden waren mooi bedekt onder een wit sneeuwtapijt. Zeer gezellig en ook helemaal hoe we het wilden. Ideale start dus van ons weekend weg.

img_20180216_171008_01

Toen we aan het huis kwamen waren er al een aantal van ons toegekomen. Als alles uitgeladen was, maakten we de kamers klaar. Juliette, Oona, Rowin en ik konden op een kamer slapen. Dit was voor ons het gemakkelijkste, als de kindjes ’s nachts wakker werden dan vonden ze ons ook snel terug, want in zo’n gigantisch huis is het voor hen ook niet altijd gemakkelijk om zich te oriënteren. Als alles wat op orde lag in het huis ben ik samen met Moeke, Oona en Juliette de slee gaan testen in de tuin. Heerlijk 🙂 Daarnaast verkenden we ook de speelkamers en bekeken we wat we allemaal konden doen tijdens ons weekend Gouvy. Na het avondeten werd het al snel tijd voor de kindjes om naar bed te gaan. Juliette en Oona zijn het niet gewoon om samen op de kamer te slapen dus duurde het even voor ze in slaap lagen. ’s Avonds werden we nog ge-entertained door Marthe en Maïté die een leuke familiequiz in elkaar hadden gestoken. Super gezellig 🙂

Op zaterdag trokken we eerst naar Achouffe waar we een korte wandeling maakten. De gezonde winterlucht, heerlijk om in rond te wandelen. Aan Achouffe zelf kan je ook de brouwerij bezoeken voor degene die wensen en natuurlijk kan je er ook het bier zelf kopen en proeven. Na onze wandeling zijn we iets gaan drinken in de Brasserie D’Achouffe. Heerlijk om zo na een winterwandeling binnen te komen en een warme chocomelk te bestellen. Oona had precies wat slaap in te halen, ze lag redelijk snel in slaap in de buggy en heeft bijna het ganse bezoek in slaap gelegen. Tot we haar terug in de auto plaatsten. Voor haar bestond de ochtend dus uit autorijden :-). Rond de middag begonnen we allemaal honger te krijgen en gingen we terug naar ons verblijf. Moeke is altijd heel erg georganiseerd als we met de hele bende op reis gaan. Ze voorziet voor elke dag eten dat snel en gemakkelijk klaar te maken is. Ook deze keer was dit het geval, ze had vol-au-vent, spaghetti, soep, … voorzien om de bende te voorzien van eten.

In de namiddag gingen we met z’n allen naar La Roche-en-Ardenne. Een zeer gezellig stadje midden in de ardennen. Hogerop gelegen ligt het Middeleeuws kasteel dat uitkijkt op de stad. Het kasteel is bereikbaar na een steile klim naar boven. Met enkelen van ons besloten we om aan het kasteel een bezoekje te brengen. Wat we niet wisten, was dat er die avond een soort carnavalsfeest gepland stond op de binnenplaats van het kasteel. De voorbereidingen voor het feest waren volop aan de gang, barbecue prepareren en ondertussen foute Nederlandse carnavalsmuziek afspelen. Toch hebben we kunnen genieten van het mooie uitzicht dat je hebt bovenaan het kasteel. Voor de kindjes was het leuk om er te klimmen en klouteren. Na de wandeling in de ruïnes van het kasteel zijn we de rest gaan vervoegen op het terras in de volle winterzon. Heerlijk!

Op zondag gingen we om naar Baraque Fraiture, gelegen in Vielsalm. Dit is op zo’n 20 minuten rijden van Gouvy. Er lag een flink pak sneeuw dus waren we heel blij dat we een slee mee hadden. Diegene die willen kunnen er ook gaan skiën of snowboarden. Ikzelf heb dat nog nooit gedaan, maar het is wel iets wat nog op mijn to do-lijstje staat 🙂 Dit is natuurlijk niet het enige wat je er kan doen. Je kan er ook heel mooie wandelingen maken. Het was echt perfect, een mooi sneeuwtapijt en een stralend zonnetje maakte het heerlijk om te wandelen. Na de wandeling keerden we terug naar ons startpunt. Aan Baraque Fraiture is er ook een heuvel (best stevig) waar je met de slee kunt afglijden. We dachten dit te doen met de meisjes, maar eens we aan de heuveltop kwamen vonden we het toch wat te steil. Geert en Marthe zijn er wel afgegaan met als gevolg een slee die in 2 brak 🙂 Om Juliette toch te laten glijden zijn we naar de onderkant van de heuvel gegaan om daar iets hoger te klimmen, zo kon ze toch glijden en naar onze mening een beetje veiliger 🙂

We keerden met een zalig gevoel terug naar huis. Dit is zeker voor herhaling vatbaar! Het was een heerlijk weekendje weg en een aanrader voor iedereen 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s